Onko Kansallisella Kokoomuksella enään nuorisojärjestöä?

TÄMÄ AIHE ON KYSYMYKSIÄ, MIETTEITÄ, KYSEENALAISTAMISTA. AIHEESSA TULEE OLEMAAN OSITTAN KYSE SAUL SCHUBAKIN KOHU KIRJOITUKSESTA JA SELVYYDEKSI, EN OLE SAUL SCHUBAKIN KANNALLA VAIKKA JOTKUT MIETTEET PUOLUSTAVAT HÄNTÄ YLEISESTI.

Schubak kirjoitti yhteisösivusto Facebookissa, että lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. Schubakin mukaan ”on järjenvastaista että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta”

Tämän jälkeen nousi suuri kohu, joka on ymmärrettävää. Iso MUTTA sitä en ymmärrä miksi Kansallinen Kokoomus ”uhrasi” kohun mukana Schubakin ja Kokoomus Nuoret?

Useat Kokoomus kansanedustajat antoivat kommentteja kun heiltä kysyttiin kyseistä asiaa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen sanoi suurinpiirtein näin ”Kokoomuksella ei ole enään toimivaa nuorisojärjestöä” No pitäiskö asioille tehdä jotain? Entäs kun nuoret ovat tulevaisuus? Onko Kansallisella Kokoomuksella tulevaisuutta? YKSI KOHUKOMMENTTI JA KOKOOMUS ON VALMIS HYLKÄÄMÄÄN NUORET???

 Ymmärrän kyllä sen, jos ei haluta imagolle haittaa ja menettää äänestäjiään, mutta en ymmärrä tapaa yrittää korjata asiaa… Jokaisella on tietääkseni mielipide vapaus? vai olenko väärässä?

No jos Kansallinen Kokoomus ei ole saanut nuorisojärjestöä toimimaan niin yhden asian se on ainakin saanut toimimaan. Kyseinen asia on ryhmäkuri, tosin sen Kokoomus on varmaan saanut toimimaan liiankin hyvin. Demokraattinen mielipide vapaus uupuu osittain Kokoomuksesta. Jos puhutaan demokratiasta niin ryhmäkuri on epädemokraattisin asia diktatuurin jälkeen. 

Otetaan seuraavaksi pieni mielikuva leikki. Puolue on kuin perhe, puoluetoverit ovat veljiä ja siskoja. Emopuolue on vanhempi ja Nuorisojärjestö voisi vaikka olla lapsi.

Nyt kun Nuorisojärjestö on kommentoinut emopuoluetta järkyttäviä asioita, niin emopuolue eli Kansallinen Kokoomus hylkää oman Nuorisojärjestönsä. Eli Vanhempi hylkää oman lapsensa… Aika järkyttävää… Oletteko ikinä kuulleet perjaatteesta? ”KAVERIA EI JÄTETÄ”

Esimerkin voisin ottaa vaikka omasta puolueesta. Kun Perussuomalaisten yllä on kuohunu, niin onko jäsen erotettu tai uhrattu? Esimerkiksi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, hänellä jäi pieni putki päälle ja loppujen lopuksi hän löytyi moottoripyörä jengin kerhotiloista. Miten veljet ja sisaret (kansanedustaja toverit) suhtautuivat? Ainakin tietojeni mukaan Hakkaraista tuettiin, puolustettiin ja hän meni alkoholin takia vieroitukseen.

James Hirvisaaren eduskunta avustajan ylle kun nousi kohu, avustajaa tivattiin eroamaan. Yllätys kuitenkin kävi, avustajan avustettava James Hirvisaari puolusti sisartaan eli avustajaansa.

Tässä oli pari esimerkkiä, mutta pointti oli siinä, että oli miten oli kaveria ei jätetä pulaan.

Jos jollekkin nostan hattua tässä tapauksessa kun moni uhrasi nuorisojärjestön ja Shcubakin niin Kimmo Sasille, joka piti heidän/hänen puoltaan.

Tässä vielä loppuun teksti ja puoluesihteeri Taru Tujusen kommentti.

”Nuorisosiiven irtiotot ärsyttävät emopuolueen eliittiä yhä enemmän. Puoluesihteeri Taru Tujunen tuomitsikin Schubakin lausunnot kovin sanoin. Kokoomusnuorten radikalisoitumisen vuoksi ”ukkopuolueella” ei ole enää toimivaa rekrytointialustaa. 2000-luvun alussa nuorisojärjestössä kasvoi uusia kykyjä erityisavustajiksi ja puolueen työryhmiin. Nyt kokoomus haluaa tehdä eroa nuorisojärjestöön ja ponnistelee sen aiheuttaman imagohaitan torjumiseksi.”

Minun mielestäni tämä on törkeätä ja en perjaatteesta voi hyväksyä itse tälläistä!

Hylätään nuoret imagon takia?

En usko, että ainakaan ei Perussuomalaiset pystyisi tekemään samaa nuorisojärjestölleen taikka kenellekkään muulle puolueenjäsenelle eli omille siskoilleen tai veljilleen.

MISSÄ ON KANSALLISEN KOKOOMUKSEN INHIMILLISYYS?

 

– Janne Liukkonen (vara-valtuutettu, ps)

6 kommenttia artikkeliin “Onko Kansallisella Kokoomuksella enään nuorisojärjestöä?”
 1. Erkki Strömberg sanoo:

  Mitäs kumma tuossa on ”vasta eilehän” eli vajaat sata vuotta taaspäin sen puolueen nimissä ammuttiin kaikki jotka oli erimieltä. Sata vuotta on lyhyt aika ihmisen kehityksessä ja historiassa. Jotkut kehittyy nopeemmin jotkut hitaammin joissakin on vaikea havaita minkäänlaista kehitystä.

 2. Teppo Turja sanoo:

  Niin siis mitä?

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Jospa Teppo kertoisit tarkemmin mitä tarkoitit, saata yli-yön nukuttuani vastatakkin jos vain ymmärrän.

 4. Akseli Hakala sanoo:

  Terve Janne,

  Oikaisen tässä muutaman virheellisen oletuksen ja ajatuksen. Kansallisella Kokoomuksella on kaksi nuorisojärjestöä: Kokoomuksen Nuorten Liitto sekä Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta.

  Tujusen lausunto meni tarkalleen ottaen näin: ”Olemme monesti olleet heidän kanssaan asiakysymyksistä eri mieltä, mutta tämä lausunto menee aivan omiin sfääreihinsä. Toivon vilpittömästi, ettei koskaan tarvitse kuulla enää tällaista.”

  Lainaus samaisesta jutusta: ”Kokoomuksen puoluehallituksella ei ole Tujusen mukaan virallisesti mahdollisuutta puuttua nuorisojärjestön edustajan puheisiin. Puolue käy kuitenkin koko ajan nuortensa kanssa keskustelua siitä, missä kulkevat sopivien toimintatapojen rajat.”

  Koko juttu löytyy täältä: http://www.hs.fi/politiikka/Tujunen+Puheet+heikommasta+ihmisaineksesta+j%C3%A4rkytt%C3%A4vi%C3%A4/a1305612384038

  Ja mitä tulee jälkimmäiseen lainaukseesi… Satun tietämään omasta kokemuksestani, että kokoomus ei ole KNL:oa tai Tuhatkuntaa hylännyt, joten huolesi on turhaa. KNL sekä Tuhatkunta tekivät tänäänkin aktiivisesti politiikkaa omilla tahoillamme ja teemme sitä huomennakin.

  Lopuksi totean, että tähän päivään mennessä itselleni ei ole tullut yhtään ainutta puhelua tai sähköpostia, kun olen puolueen sekä sen ministerien ja kansanedustajien edustajien toimintaa kritisoinut.

  Terveisin,
  Akseli Hakala
  Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry:n puheenjohtaja
  Kansallisen Kokoomus rp:n puoluehallituksen jäsen

 5. Erkki Strömberg sanoo:

  ”Aseveli-Akseli” Hakala

  Kertoo sekin jotain toiminnantasosta ja tavasta jos kukaan ei ole Tuhnakunnan puheenjohtajaan ja puoluehallituksen jäseneen yhteydessä, minä Sijassasi olisin jo kovin huolestunut, missä jäsenistö luuraa!

 6. Terve Akseli!

  Kyseinen Tujusen lausunto minkä kirjoitin löytyi kyllä silloin lehdestä. Tässä asiassa me muut olemme aikalailla median armoilla. Jos Tujunen on kyseisen lausunnon antanu niin oli Kokoomus hylänny tai ei niin lausunto on pöyristyttävä. Voi olla, ettei heillä ole päätäntävaltaa, mutta pitää myös muistaa painostuksen arvo. Kansallisen kokoomuksen painostus nuorisojärjestöä vastaan on aika voimakas ase puuttua asioihin. Toivottavasti tuo kyseinen keskustelu nuorisojärjestöjen kanssa on myös molemmin puolista, ettei Kokoomus määrää tahtia. Tosin jos kerta Kokoomus ei ole tekemässä mitään toimenpiteitä nuorisojärjetöjään kohtaan niin se on hyvä asia.

  Jatkakaa omien ajatusten ulos tuomista, viljelyä ja keskutelua niistä. Nimittäin mitä enemmän on mielipiteitä sitä enemmän saadaan mahdollisuus tehdä kaikkia tyydyttäviä ja kaikkien kannalta parempia päätöksiä. Myös kuuntelu on sen takia tärkeää, että jos ei kuuntele muita niin joissain kohin omastakin mielipiteestä joskus saattaa puuttua joku olennainen seikka joka jäis muuten huomaamatta. Johtopäätöksenä, kun on enemmän kuin yksi vaihtoehto niin on mahdollisuus saada vielä parempia ratkaisuja ja päätöksiä aikasiksi.

  Terveisin Janne Liukkonen, vara-valtuutettu (ps)

Jätä kommentti

css.php