Ei suurlukiolle!

Asia: Hämeenlinnassa ollaan suunniteltu ja toteuttamassa suurlukiota jossa Kaurialan Lukio, Hämeenlinnan Lyseon Lukio ja Lammin lukio yhdistyisivät ja muovaisivat yhdessä suurlukion Myllymäkeen Hamk:in tiloihin.

Mielipiteeni:

Ei suurlukiolle! Miksi? Sen takia, koska se voi omalla tavallaan lisätä nuorten syrjäytymistä ja tasoeroja.

Miten syrjäytymistä?

Mitä suurempi koulu, sitä vähemmän yhteisöllisyyttä. Mitä enemmän oppilaita samalla opettajalla, sitä vaikeempi opettajien on tutustua, tuntea ja auttaa tarvittaessa oppilaita. Terveys- ja hyvinvointi palveluiden organisointi haasteellisempaa,varsinkin kun nytten jo valitetaan resurssien puutetta.

Miksi tämä saattaisi kasvattaa tasoeroja?

Kyseisissä oppilaitoksissa on suuret erot opiskelijoiden tasoissa ja opiskelu motivaatioissa.  Myös kyseisillä oppilaitoksilla on hirmuiset tasoerot opetuksessa ja opiskelijoissa.

Sitten kun kaikki lyödään samaan sumppuun niin väistämättäkin on suuret mahdollisuudet tasoerojen kasvamiselle, varsinkin jos vähän huonommin pärjääviä opiskelijoita ei ehditä/pystytä opettaa ”kädestä pitäen”.

En tiiä, mikä on asiasta päättävien ihmisten todellisuudenkuva asiasta, mutta todellisuus on se, ettei kaikilla mene niin hyvin. Kaikki eivät pärjää Kaurialan tasoisessa lukiossa, sitä varten he ovat hakeneet Lyseoon tai entiseen Hämeenlinnan yhteiskoulun lukioon.

Entäs Kaurialan Tiede-linja tai Lyseon Urheilu-linja?

Suoraan sanottuna, en usko niiden jatkuvan… Kyseiset ovat perinteikkäitä ja tärkeitä erikois-linoja joita täytyisi tai oikeastaan pitäisi vaatia säilytettävän.

PÄIVÄN POLTTAVA KYSYMYS!

Onko opiskelijoita kuunneltu tai ollaanko heiltä kysytty, sitä mitä he haluavat? Tiedän luullakseni vastauksen ja voin sanoa sen.. EI!

Voin varmaan suurimman osan lukioiden opiskelijoiden kannaksi todeta, EI SUURLUKIOLLE!

 

Terveisin Janne Liukkonen, Kanta-Hämeen perussuomalaisten vara-valtuutettu

 

PS. Olen tällä viikolla soittelemassa kaikille tuleville valtuutetuille ja kysymässä heidän mielipidettään asiaan. Lisäilen myöhemmin jokaisen valtuuten vastauksen tänne.

5 kommenttia artikkeliin “Ei suurlukiolle!”
 1. Marko Palm sanoo:

  Hyvä Janne!
  Kirjoitit asiaa. Vastustan näitä jättikoulu hankkeita.

  • Kiitoksia, nyt pitää enään selvittää 58:n valtuutetun mielipide. Tosin tiedän kyllä muutaman valtuutetun mielipiteet ennestään kyseisestä asiasta.

 2. katriina ahtiainen sanoo:

  Kiitos Janne kirjoituksestasi! Se oli asiaa.

  Mikä ihmeen suuruuden ihannointi on vallalla täällä
  pikkuisessa Hämeenlinnassa?

  Pieni lukio – yleensä pieni koulu – tuo yhteisöllisyyttä.
  Opettaja tuntee oppilaansa ja oppilaat toisensa.
  Jopa rehtorikin muistaa nuoren nimeltään.

  Vanhemmat pysyvät aktiivisina kokouksissa ja seuraavat
  taustalla kannustaen. Vanhemmatkin oppivat vanhempainilloissa
  tuntemaan toisensa. Turvallisuuden tunne kasvaa kaikilla.

  Vastustan jättikouluja kanssanne!

  Jatketaan taistoa
  Katriina Ahtiainen (ps varavaltuutettu)

  • Kiitoksia siulle lukemisesta Kati. Pian alkaa olemaan myöhäistä, alkuvuos on viimeisimpiä aikoja muuttaa kyseistä asiaa. Joten ne ketkä meiltä menevät Lasten ja Nuorten lautakuntaan ja ovat valtuustossa, ovat niitä jotka pystyvät vaikuttamaan. Muut voivat olla tukena ja pienenä lisä äänenä. Kaikkia tarvitaan, jotta kyseinen yhdistyminen saataisiin estettyä. Myös oppilaat ovat ottaneet lukioissa asian vakavasti ja siellä allekirjoitetaan adressia.

   Janne Liukkonen

 3. Erkki Strömberg sanoo:

  Lammin lukion kohtalo sinetöitiin jo silloin kun Pieta Tukkinäki-Hilden paikallisten kokoareiden toimesta ”savusteettiin” ulos lukiosta ja tilalle otettiin eläkettä odottamaan nykyinen rehtori joka on puolueuskollinen ja tottelee pilkuntarkasti mitä kokkarivirkamiehet käskee. Lukio loppuu kun reksi eläköityy, myöntänyt sen jo itsekin ”rivien välistä”.

  Näin tää menee!

Jätä kommentti

css.php