Kreikka floppi vai pelastus?

Kreikka?!? Pitkään kestänyt kysymys, miten Kreikalle käy? Auttaako tukipaketit? Mitä käy jos Kreikka menee velkasaneeraukseen?

Oman mielipiteeni tuon julki mieluusti tähän alkuun.

Moni varmasti osaisi aavistella mielipidettäni myös siitä mihin puolueeseen kuulun, mutta minulla on omat mielipiteeni, joten vaikka puolue olisi kreikasta toista mieltä voisin olla ihan hyvin erimieltä puolueeni kanssa!

Tosin Kreikan kysymyksessä, olen samoilla linjoilla kuin PerusSuomalaiset, joihin kuulun. En usko tukipaketteihin ja vielä vähemmän siihen, että ne hyödyttäisivät jotakin. Omasta mielestäni tukipaketeilla vain pelataan aikaa!

Kreikka on tällä hetkellä saanut jo kaksi erää tukipaketista säästötoimien avulla. Olen itse miettinyt jo tässä hetken aikaa sitä, että me emme tiedä läheskään kaikkea Kreikan tilanteesta ja siitä, kuinka syvällä suossa Kreikka oikein on? Kun maanantaina hyväksyttiin toisen erän maksu Kreikalle, niin melkein heti kokouksen jälkeen saimme Financial Timesin kautta huolestuttavia uutisia!

Tukipaketit eivät riitä? Pahimmassa tapauksessa tukipakettin budjettiin pitäisi lisätä noin 100 miljardia euroa vuoteen 2020 mennessä?!? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia ja onkohan edes vähäiset vastaukset oikeita? Vai huijataanko meitä vielä lisää? Omiin mielipiteisiini kuuluu tällä hetkellä ja on kuulunut jo pitkään Kreikan velkasaneeraus. Eu:lla ja päättävillä ihmisillä epäilysteni mukaan, on alkanu toivo/luottamus hiipuu Kreikan pelastamisen suhteen. http://www.iltalehti.fi/talous/2012022215237288_ta.shtml Tässä on linkki kyseiseen ”Salaiseen raporttiin”.

LEHTI- JA MIELIPIDEJUTTUJA KREIKAN TILANTEESTA

PEKKARISEN HAASTATTELU:  http://www.iltalehti.fi/talous/2012022115234812_ta.shtml

Pekkarinen: on samaa mieltä ajan pelaamisesta kanssani, uskon myös monen muun jakavan saman mielipiteen.

Saarakkala: Osui asian ytimeen, koska pankkeja tässä yritetään oikeasti pelastaa? Vai? Mielipide vapaa. =)

Yksi kysymys herää ylitse muiden, jos on seurannu Kreikan kriisiä.

Mitkä asiat vaikuttavat eniten Kreikan ongelmiin???

Yksinkertaisesti sanottuna PITKÄÄN jatkuneet bonukset, sormien läpi katsominen, MUTTA yksi suurimmista ongelmista on varmasti myös HARMAA TALOUS. Jos Kreikassa jokin rehottaa niin se on nimenomaan HARMAA TALOUS! Kreikka menettää paljon verotuloja nimenomaan HARMAAN TALOUDEN takia. (Selvähän se on: Jos verotulot pienenee tai niitä ei saada ollenkaa, niin silloinhan Kreikka ei saa sille kuuluvia rahoja, joilla voisi pienentää velkataakkaa/kattaa tulevia menoja).

Huonoin vaihtoehtohan on se, että kun Kreikalle ollaan annettu rahaa, mutta mitäs sitten jos Kreikka kumminkin kaatuu? Vastaus on yksinkertainen, menetämme kaikki Kreikalle syydetyt rahat. (Tosin tuskin kukaan siellä eduskunnassakaan/Eu:ssa uskoo rahojen takaisin maksuun). SUOMI, meidän kallis kotimaa… Taloutemme kärsii jo tällä hetkellä, entäs jos Kreikka menee velkasaneeraukseen? Omasta mielestäni, tulee aika varmasti LAMA, mutta kuinka suuri/paha/miten se vaikuttaa meidän talouteen?

Oletetaan, että olemme lainanneet Kreikallee miljardeja euroja, niin kuin olemme tehneetkin. Kun/jos Kreikka joutuu/pääsee velkasaneeraukseen, menetämme nuo rahat!

Selvitys, jos joku ei tiedä miten velka on otettu: Käsitykseni mukaan velka on otettu lainaamalla? Samalla velkaraha, jonka olemme ottaneet Suomelle niin lainataan Kreikalle isommalla korolla? (Olenko oikeassa?) MUTTA, jos Kreikka joutuu velkasaneeraukseen niin ME (Suomen valtio) joudumme maksamaan velan takaisin ilman, että saamme Kreikalta mitään, koska sen velat ovat annettu anteeksi… Mutta meidän velkoja ei!

Joten miljardit jotka syydämme Kreikalle, menevät joka tapauksessa meidän, piikkiin eikä Kreikan!

Jään innolla odottamaan uusia tietoja Kreikasta ja myös sitä, miten tämä kaikki tulee päättymään. 

– Janne Liukkonen

Jätä kommentti

css.php